JTB

Tavaly rekord mennyiségű turista, mintegy 28,69 millió fő utazott Japánba, akiknek közel 80%-a egyénileg látogatta meg a szigetországot. – jelentette be a múlt heti sajtótájékoztatón a JTB Japan beutaztatásért felelős vezetője, Tsuboi Yasuhiro.

Anyacégünk, a JTB Corp. karöltve a Navitime Co., illetve a Microsoft Japan fejlesztőivel, létrehozott egy új applikációt, mely az egyénileg Japánba utazó turistákat segíti utazásuk során. A “Japan Trip Navigator” nevet viselő applikáció jelenleg angol nyelven érhető el Apple iOS operációs rendszerre, de várhatóan márciustól Androidos telefonokra is letölthető lesz. Az ingyenes app segítségével a JTB hálózatára kattintva utazási terv készíthető, felmerülő kérdéseinkre a Microsoft által kifejlesztett chatbot válaszol, míg a Navitime technológiája segít, hogy bolyongás nélkül érjük el úticélunkat.

Az app több mint 100 útitervet kínál fel Sapporo, Tokió, Kiotó és Oszaka, Fukuoka és Okinawa körüli területeken, jelenleg 3.600 népszerű látnivalóval, melyek száma folyamatosan növekszik. A mesterséges intelligenciának köszönhetően, a felhasználók a Miko névre keresztelt chatbottal üzeneteket is válthatnak, sőt Miko a népszerű látnivalók felismerésére is képes az elkészített fotók alapján. Miko teljesen az applikációra szabott, így minél több felhasználó tölti le, annál nagyobb tudással bír. A JTB Japan tervei szerint 2020-ra az app akár a 2 millió letöltést is elérheti.

“Ezzel az applikációval igényekre szabottan tudjuk segíteni a turistákat, hogy még kellemesebbé tegyük utazásukat.” – hangzott el a sajtótájékoztatón az applikáció létrejöttének célja.

További részletek és letöltés

 

Forrás: The Japan Times, JTB Japan

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress